Kastrering og sterilisering

kattervekst-edit1

Vi utfører både kastrering og sterilisering av både hund, katt og kanin

Katt:

Katter som ikke brukes i avl bør kastreres/steriliseres. Kastrering av hannkatter innebærer at testiklene fjernes og sterilisering av hunnkatter innebærer at eggstokkene fjernes. Hannkatter som kastreres sloss mindre, streifer mindre og markerer mindre. Steriliserte hunnkatter får ikke (plagsomme) løpetider og dermed ikke kattunger. Sterilisering eliminerer også sjansen til å få eggstokkreft og livmorsbetennelse, og i tillegg minske sjansen for jursvulster opptil 90%. Sterilisering/kastrering kan skje fra 5 månders alder. Katten kan reise hjem samme dag som inngrepet er utført.

Hund:

dacks-med-valper-edit1

Hunder med adferdsproblemer kan være aktuelt å kastrere/steriliserer. Det kan gjelde hannhunder som er aggressive, dominante eller hyperseksuelle og tisper som har deprisjoner i forbindelse med løpetid eller har problemer med innbilt drektighet etc. Kastrering av hannhund hindrer testikkel kreft og vil reduserer sjansen for prostata problemer og anal adenomaer. Sterilisering av tisper vil reduserer sjansen for eggstokk/livmors kreft og livmorsbetennelse, og i tillegg vil det redusere sjansen for jursvulster hvis steriliseringen skjer i tidlig alder. Hunden kan resie hjem samme dag som operasjonen er utført.

Snakke med din veterinær om kastrering/sterilisering kan være aktuelt for din hund.

kanin--2--edit1

Kanin:

Kaniner er delvis terrotoriale, men to kaniner av samme kjønn kan fungere fint sammen om de blir introdusert gradvis. Vi anbefaler å kastrere og steriliserer begge kjønne, uansett om de er alene eller sammen med andre kaniner. Vi anbefaler kastrering av hannkanin rundt 3. måneders alder og 5. månders alder på hunnkanin.