Forsikring

Dyr er ikke omfattet av noe offentlig behandlingstilbud dersom det blir sykt eller skadet. Vi vil anbefale deg å tegne forsikring på ditt kjæledyr. Dyreeiere betaler også moms på veterinærtjenestene til staten.

Forsikring hjemmesideVi anbefaler alle å tegne forsikring på dyrene sine!

En god forsikring dekker store deler av diagnostikk, behandling og pleie av ditt syke dyr. Noen forsikringer dekker også utgifter til medisiner hunden eller katten din trenger. Det er lurt å forsikre dyret ditt så tidlig som mulig. De fleste forsikringer reserverer seg mot bestemte sykdommer etter at hunden eller katten har nådd en viss alder. For at dyret ditt skal ha best mulig dekning, er det viktig å tegne forsikring allerede når du får valpen/kattungen i hus. Unge dyr er også mer utsatt for skade og sykdom en voksne dyr.

Vi har mulighet til å foreta direkte skadeoppgjør med Agria og Gjensidige dyreforsikring. Det vil si at vi sender journal og faktura til forsikringsselskapet. Da betaler du kun egenandelen i tillegg til evt. handelsvarer som ikke dekkes.  Det er viktig at du sier fra til veterinæren når du kommer dersom du ønsker å foreta et direkteoppgjør. Du må da også oppgi polisenummeret på forsikringen (alternativt forsikringstakers personnummer)

Se webside: Agria
Se webside: Gjensidige

De forskjellige forsikringsselskapene har forskjellige tilbud og vilkår, og det er viktig å sette det inn i dette før du velger forsikringsselskap. Ikke bare kjøp i «ditt» forsikringsselskap fordi du har alle de andre forsikringene der. Det er nemlig ikke alltid det beste.

Eksempel på egenandel hentet fra Agria sin hjemmeside:
Hunden Balder har svelget en sokk og må oppsøke veterinær. Kostnadene for å operere ut sokken er 15 000 kroner. Med en veterinærforsikring med fast egenandel på 1 000 kroner og en bevegelig egenandel på 15 %, betaler Balders eiere 3 100 kroner i egenandel, mens Agria Dyreforsikring står for resten av kostnadene, det vil si 11 900 kroner. Uten en forsikring måtte Balders eiere stått for hele kostnaden selv.