Helsesjekk

helsesjekk-mange-dyrVi anbefaler årlig helsesjekk av alle dyr. En veterinær vil veie og undersøke dyret, sjekke øyne, ører, nese, munnen og tenner, pels, hud, lymfeknuter, palperer muskler og skjelett, samt buk, sjekker kjønnsorganer og poter. Vi lytter med stetoskop til hjerte og lunger. Vi kommer med råd og svarer på spørsmål fra eier om både helse og kosthold.

Vi gjør alltid en grundig undersøkelse før vi setter vaksiner og før et dyr skal bedøves/legges i narkose. Vi anbefaler en bodprøve før bedøvelse/narkose for å avdekke eventuelle forandringer i nyrer, lever og blodsukker.

Unghundskontroll
Vi anbefaler en unghundskontroll rundt 5-8 månders alder for å sjekke blandt annet at hunden utvikler seg som den skal, at melketennene er erstattet med friske permanente tenner. De fleste eiere har endel spørsmål om valpen sin som går inn i puberteten.

sophus-gammel-hund-edit1-237x257

Seniorsjekk
Hunder over 7 år og katter over 10 år går under betegnelsen senior (med noen variasjoner). Vi anbefaler en grundig helsesjekk, blodprøve og urinprøve for å oppdage tidlige avvik hos dyret ditt. Vi fokuserer på forebyggende behandlinger og kan komme med mange gode råd om foring og hold av en senior hund og katt.